Ce servicii oferim

- Reparatii Turbosuflante
- Reconditionat Turbosuflante
- Turbosflante noi de la diferiti producatori:
Garrett, Holset, BorgWarner, etc..
Noi reparam toate tipurile de turbosuflante:
- Reparatii turbosuflante autovehicule,
- Reparatii turbosuflante camioane,
- Reparatii turbosuflante echipament greu
- Reparatii turbosuflante utilaje industriale. etc..

Adresa

SC EUROMOBIL SRL
Adresa:
Str. Ioan Slavici Nr. 19, SATU MARE,
RO3963269
J30/692/1993
Persoana de contact:
Ing. ZIMAN GHEORGHE 
TEL: 0744 561 681
FIX:  0261 716 217

Functionarea defectuasa a turbosuflantei.


Desi este neplacut, de cele mai multe ori avariile apar ca urmare a uzurii, a lipsei ungerii lagarului turbosuflatei sau prin patrunderea unui corp strain in admisie. In cazuri mai rare, avariile pot aparea si ca urmare a fenomenului de supraturare a motorului diesel prin autoalimentarea cu uleiul care se acumuleaza in timp in tubulatura de admisie. Aceasta este cauzata de intretinerea necorespunzatoare a vehiculului, respectiv de necuratarea la reviziile tehnice a tubulaturii de admisie si a intercoolerului (specific numai anumitor modele de autovehicule).
In aceeasi masura, un turbocompresor defect poate cauza avarii grave motorului, uneori ireparabile. 

Simptome premergatoare defectarii turbosuflantei

Recunoasterea unor simptome premergatoare unor avarii la turbosuflanta constituie cheia minimizarii pagubelor si deci a cheltuielilor.
Cum se manifesta autovehiculul dumneavoastra, in cazul unei probleme a turbosuflantei:
lipsa de putere, in special in trepte de viteza superioare
scoate fum negru, cu atat mai mult cu cat se apasa mai tare pe acceleratie
suiera, initial la accelerare apoi si in timpul mersului constant.
Acest simptom nu este intotdeauna asociat unei avarii el putand fi cauzat si de depunerile din interiorul turbosuflantei sau de uzura turbosuflantei.

In cazul in care sesizati oricare dintre aceste manifestari este recomandat sa va adresati unui specialist auto cat mai curand cu putinta pentru a evita eventualele neplaceri grave ce pot apare

Ce este de facut in cazul in care suspectati o avarie la turbosuflanta?   

Daca motorul dumneavoastra s-a oprit brusc dupa un zgomot puternic, daca s-a turat singur si a scos fum, daca pe spatele masinii dumneavoastra apar stropi de ulei la deplasarea pe autostrada, trebuie sa va adresati urgent unui specialist auto.
Nu incercati sa reporniti motorul, incercati sa nu deplasati masina cu ajutorul motorului si solicitati ajutorul serviciului de asistenta tehnica si /sau tractare.

Ce trebuie sa stiti cand trebuie sa reparati turbosuflanta?

Dacă stiti că vehiculul dumneavoastră are o problemă cu turbosuflanta, așteptați înainte de a o inlocui, pentru că eșecurile turbosuflantei sunt cel mai adesea un simptom secundar al unei probleme mai grave. Urmatoarele probleme ala motorului pot genera avarii la turbosflante: 
1. sistem de injecție deteriorat, 
2. filtre de aer blocate sau reduse 
3. deteriorarea sistemului de evacuare sau de 
4. probleme de lubrifiere.
Rezolvati in primul rand problema principala a motorului si abia dupa aceea inlocuiti turboflanta. Altfel riscati sa distrugeti din nou turbosuflanta...

Cauzele  defectiunii turbosuflantelor aparțin, de obicei, la următoarele patru categorii:

   Obiecte străine


Blocarea roții de turbocompresor cauzata de obiecte mici, care intră în turbină sau compresor cu viteză mare, generand un dezechilibru în consecință.

  Lipsa de lubrifiere

Vătămări cauzate de uzura a turbosuflantei și a transferului de material creat de frecare de metal-pe-metal, temperatură ridicată cauzată de îngustarea admisiei de ulei, poziționarea necorespunzătoare a garniturii și utilizarea de garnituri lichide sau lubrifianți de calitate slabă. 

  Ulei deteriorat

Deteriorarea sistemului de rulmenți a turbosuflantei cauzat de obicei de o concentrație ridicată de carbon în ulei, datorat schimbului de ulei si filtru realizate destul destul de rar. Deterioarea rulmentilor poate aparea de asemenea, cauzate de particule de metal în suspensie în ulei, după o interventie majoră pe motor.

 Supraviteza si temperatura excesiva

Prejudiciul cauzat la o turbosuflanta de lucrul dincolo de parametrii studiați sau în afara specificațiilor tehnice ale producătorului vehiculului. Probleme de întreținere, funcționare necorespunzătoare a motorului sau de modificare în performanța neautorizată poate împinge viteza de rotație a turbosuflantei dincolo de limitele de funcționare, provocând defecțiuni cauzate de oboseala a compresorului și a roții de la turbină.

Ce alegeti - turbosuflanta noua sau o turbosuflanta reparata


Sfaturi utile turbo

Poate soferul sa influenteze viata unei turbosuflante? Cu siguranta DA! 

Cateva masuri simple pot face ca turbosuflanta dumneavoastra sa functioneze in parametri, cu un numar mult mai mare de kilometri.  
Cele mai simple actiuni sunt: