Ce servicii oferim

- Reparatii Turbosuflante
- Reconditionat Turbosuflante
- Turbosflante noi de la diferiti producatori:
Garrett, Holset, BorgWarner, etc..
Noi reparam toate tipurile de turbosuflante:
- Reparatii turbosuflante autovehicule,
- Reparatii turbosuflante camioane,
- Reparatii turbosuflante echipament greu
- Reparatii turbosuflante utilaje industriale. etc..

Adresa

SC EUROMOBIL SRL
Adresa:
Str. Ioan Slavici Nr. 19, SATU MARE,
RO3963269
J30/692/1993
Persoana de contact:
Ing. ZIMAN GHEORGHE 
TEL: 0744 561 681
FIX:  0261 716 217

Ce este turbosuflanta

Turbosuflanta este un agregat care foloseste energia gazelor de evacuare emise de motor pentru a comprima aerul care intra in motor. Rezultatul obtinut este o crestere notabila de putere si cuplu. In cazul motoarelor diesel echipate cu turbosuflante randamentul energetic ajunge la maxim 50%. Aceasta inseamna ca jumatate din energia combustibilului este transformata in energie cinetica si deci poate fi folosita la deplasarea vehiculului. Restul energiei se pierde sub forma de caldura, prin frecarea interna intre piesele motorului sau prin energia necesara schimbului de gaze din motor. Desi nu pare mult, acest randament este net superior unui motor diesel fara turbosuflanta (care este de maxim 35%) si cu mult peste randamentul motoarelor cu benzina (aproximativ 20%). 

Simpla recuperare a energiei gazelor de evacuare de catre turbosuflanta inseamna un plus din punct de vedere al consumului de combustibil si al performantelor dinamice.

Roata turbinei este conectata prin intermediul unui arbore cu roata compresorului, în acest fel cele două roți se invart impreuna absorbind si comprimand o cantitate mare de aer. Acest aer este dens si fierbinte, apoi trece printr-un răcitor de aer de supraalimentare, in care se răcește și devine mai dens înainte de a intra in motor. Prezența acestei aer comprimat face sa arda  combustibilul mult mai eficient- care produc mai multă putere cu un consum mai mic de energie.

Cum functioneaza o turbosuflanta

Deși conceptul de bază al unei turbosuflante este simplu, aplicarea sa este extrem de complexa.Rezultatul acestui fapt este că mai multă putere poate fi generată de motoare cu o capacitate mai mică și cu un consum redus de combustibil. Turbosuflantele sunt din ce mai intalnite la sistemele de injecție de înaltă presiune, care fac de arderea mai curata, mai eficienta și mai precisa.

Într-o turbosuflante cu wastegate, un servomotor este folosit pentru a deschide și închide o supapă de by-pass, în scopul de a devia gazele de evacuare. Această capacitate de a limita cantitatea de gaz care ajunge la turbina face posibilă ajustarea forței de tracțiune prin controlul vitezei de rotație a compresorului.

 Într-un turbocompresor Garrett VNT ™, un rând de lame care sunt mobile si se pot poziționa in mod diferit la turbina poate fi reglat instantaneu pentru a varia debitul gazelor de eșapament prin turbina. În acest fel, este posibil reglarea fluxului de gaze in asa fel incat o turbosflanta ™ VNT  sa opereze ca si o  turbosuflanta mica la viteză redusă, dar  oferind in acelasi timp un nivel mult mai ridicat de impulsionare a motorului la viteze mai mari, turbosuflanta  oferind in acest caz  performanța unei turbosuflante  mult mai mari.

Într-un sistem Garrett- Parallel Sequential Dual-Stage System , două turbosuflante mici lucreza fiecare pe cate o parte: unul produce impulsul cu turație mică, în timp ce ambele lucrează la rpm mare.

Are turbosuflanta suficiente beneficii care sa justifice pretul mare?

Cu siguranta are!
Printre beneficii regasim:
putere mai mare,
cuplu motor mai mare,
raspuns rapid la accelerare,
consum de combustibil scazut
reducerea emisiilor poluante.

Ce alegeti - turbosuflanta noua sau o turbosuflanta reparata


Sfaturi utile turbo

Poate soferul sa influenteze viata unei turbosuflante? Cu siguranta DA! 

Cateva masuri simple pot face ca turbosuflanta dumneavoastra sa functioneze in parametri, cu un numar mult mai mare de kilometri.  
Cele mai simple actiuni sunt: